Tuolla pihalla on kyllä mukava käveleskellä ja tutkia ympäristöä! Mä niin tykkään, kun meidän piha on osaksi "normaali" pihaa ja osaksi metsää! Saa seurailla seka pihan että metsän elämää vuodenaikojen vaihtuessa! Metsässä minut yllätti uusi muurahaisten tekemä pesä, joka ei ollutkaan perinteisesti neulasista rakennettu, vaan pikkusista oksanpätkistä :D Muurahaisetkin ovat siis kaiketi kekseliäitä ;)


Ihanaa, kun metsän vihreyden keskeltä pilkistää myös jotain valkoista <3


Hups, raparperit ovat hieman päässeet venähtämään :D


Naapurin vaahtera koittaa saada jälkeläisiä myös meidän pihalle. Ja kyllähän se keväällä herätti ihmetystä, kun huomasin, kuinka vaahteran siemenet olivat itäneet pitkin tonttia :D Piti oikein googlettaa, että sain selville, mikä kumma kasvi se on. Nurmikollahan nämä vaahterat eivät pääse nyt kasvamaan, kun leikkurilla hurruuttaa, mutta nämä pikkuiset ovat löytäneet paikkansa ruusupensaan alta. Ja onpa muuten yksi naapurin vaahteran "poikasista" lentänyt reilun sadan kilsan päähän Mummolaankin :)


Jo Mummolassa ollessa bongailin perhosia, ja koitin saada niistä kuvia. Monta tosi hienoa perhosta näinkin, mutta olivat niin vauhdikkaalla päällä, että en ehtinyt niitä kuvaan saada. Onneksi Mummola on niin korvessa, että en herättänyt kovin suurta ihmetystä, kun juoksentelin pitkin pihaa ja pottupeltoa, kun jahtasin värikkäitä lentelijöitä :D Täällä kotona tämä bongailu on hieman helpompaa, kun perhoset tulevat oikein sisälle asti kuvattavaksi ;) Täytynee ensi viikolla hakea kirjastosta joku perhoskirja, että saa nimet näille kesän kauneimmille lentelijöille!!